Mette Skovgaard

Om mig

Med udgangspunkt i den enkelte klient tilbyder jeg behandling til børn, unge og voksne indenfor blandt andet sorg, krise, akut traume, mobning, eksamenspres, stress, familieterapi og parterapi.

Værdier
Jeg hjælper dig hen imod det liv, du gerne vil leve. Det terapeutiske rum skal være det sted, hvor du kan tale om det, der fylder hos dig. Et sted hvor du kan lære at forstå dig selv, således at du kan acceptere dine handlemønstre og skabe de forandringer, du har brug for i dit liv.

Erfaringer
Siden 2015 har jeg haft privat praksis, hvor jeg har en bred erfaring med at arbejde med børn, unge, voksne og par. Desuden har jeg tidligere erfaring som lærer i folkeskolens forskellige afsnit, og jeg har fungeret som støttekontaktperson for børn og unge. Privat har selv fire børn i alderen 10-20 år.

Mette Skovgaard Psykologerne i Slotsmøllen
EMDR Danmark
Psykologfagligt Selskab for klinisk hypnose

Tilgange

Jeg arbejder med flere forskellige professionelle tilgange i terapien, og har videreuddannet mig indenfor blandt andet:

Kognitiv Terapi

Kognitiv terapi har fokus på sammenhængen mellem tanker, følelser, kropsfornemmelser og handlinger, og hvordan de påvirker hinanden indbyrdes. Jeg har taget den 2-årige uddannelse i Acceptance and Commitment Therapy, hvor der arbejdes med hvordan du kan nærme dig et liv, hvor du bliver tilfreds med dig selv og dine handlinger.

EMDR

EMDR er oprindeligt udviklet til personer med PTSD, men er også meget effektiv til mange andre problematikker, såsom akut opstået traume i forbindelse med overfald, vold, voldtægt, tab, ulykker, mord, krig og terror, angst, forbier, sorg, vredeshåndtering og selvværdsproblematikker. Ved hjælp af de evidensbaserede teknikker i EMDR, kan jeg hjælpe dig med at få bearbejdet ubehageliger oplevelser fra din fjerne og nære fortid, som bliver ved med at vende tilbage. På den måde kan du få mere ro på krop, tanker og sind.

Hypnoterapi

Klinisk hypnose er en gammel professionel teknik, som er blevet benyttet helt tilbage til vores tidlige forfædre. Når du bliver behandlet med hypnoterapi, arbejder din underbevidsthed, så de ændringer, du ønsker at foretage i dit liv, bliver nemmere at foretage, end hvis du kun arbejdede bevidst med ændringen. Hypnose kan benyttes ved hjælp til mange problematikker, blandt andet sundhed, sukkerafhængighed, vægttab, vægtøgning, rygestop, selvværd og meget andet.

Efteruddannelse

Jeg lægger stor vægt på at efteruddanne mig og har gennemført mere end 30 kurser og konferencer siden 2015. Kurserne er primært fokuseret indenfor den kognitive tilgang inden for behandling af krise, traume, udvikling, tilknytning og socialpsykologi. Kurserne er primært gennemført gennem Dansk Psykologforening eller underafdelinger deraf, og alle underviserne er anerkendte forskere og eksperter inden for psykologien.

Et kort relevant uddrag af mine kurser:

Evidensbaseret psykoterapi til tab og komplekse sorgreaktioner v. Benedicte Schilling

Den 2-årige ACT-uddannelse v. Rikke Kjelgaard, Niclas Törneke, Kelly Wilson, Robyn Walser, Patricia Robinson, Kirk Strosahl og Benjamin Schoendorff

Tilknytning v. Sarah Daniel

Parforholdet og Partjek v. Mathias Stølen Due og Christian Ditlevsen

Specialistkursus i Psykotraumatologi v. Ask Elklit

Grundtræning i EMDR v. Sophie Iuel-Brockdorff