Parterapi Hillerød

Oplever du problemer i dit parforhold?

Sidder du, ligesom mange andre, fast i forhold som ikke fungerer? Så læs med her – vi tilbyder parterapi i Hillerød.

Måske har I svært ved at få jeres sexliv til at fungere, er dårlige til at kommunikere eller noget helt tredje.

I et parterapiforløb hos os, arbejder vi i samarbejde med jer med at give kærligheden de bedste betingelser for at blomstre. Vi har blandt andet fokus på, hvordan I sammen håndterer konflikter og udfordringer, hvordan I kommunikerer med hinanden omkring hver jeres respektive følelser og ikke mindst, hvordan I bibeholder intimitet og seksualitet.

It’s good to be loved, but it’s profound to be understood

parterapi hillerød

Bedre kommunikation kan redde jeres parforhold

En af de helt store showstoppers i et parforhold er dårlig kommunikation. Hvis den ene part ikke føler sig hørt, og den anden part hele tiden føler, at der bliver råbt ad eller hakket på, og der ofte opstår gentagne konflikter, er det et tegn på, at kommunikationen halter. Man kan så hurtigt havne i en ond cirkel, som kun kan blive brudt, hvis der bliver taget hånd om kommunikationen.
Gennem parterapi hjælper vi jer ved at komme ind bag den umiddelbare kommunikation og reaktion. Ind til det, der i virkeligheden foregår under reaktionerne, men som der ikke bliver sat ord på og dermed ikke bliver kommunikeret.

Vi vil kunne give jer de redskaber, som skal til for at kunne opbygge den gode kommunikation og give hinanden ro og plads til at udtrykke sig på forståelig vis.

Når først kommunikationen er på plads, bliver det langt nemmere at rette op på de mekanismer, som styrer forholdets dynamikker og som er afgørende for, at I kan få det til at fungere sammen i hverdagen.

Har I behov for parterapi?

Mange mener, at man kun skal starte i parterapi, hvis man er tæt på at lade sig skille eller tæt på at gå fra hinanden. De fleste venter op til 6 år, før de søger terapi, hvilket er lang tid, hvor små udfordringer kan vokse sig til store problemer og gentagne skænderier.

Alle kan have behov for parterapi. I behøver ikke at være tæt på en skilsmisse for at gå i parterapi – tværtimod. At søge parterapi er ingen skam. Det er nærmere en skam ikke at gøre noget ved problemerne og udfordringerne. Det bedste er at starte i et parterapiforløb i tide, hvor I stadig har en åben kommunikation og stadig kan mærke de følelser, som bragte jer sammen.

parterapi hillerød

10 gode grunde til at begynde i parterapi i Hillerød

 • I oplever, at det er svært at tale sammen. I har en dårlig kommunikation i hverdagen, hvor samtalerne ofte er mere negative, end de er positive. Det kan være, I oplever samme tilbagevendende konflikter, som er opslidende og nærmest fjendtlige.
 • Hvis gnisten i jeres parforhold er væk. I taler ikke længere sammen om, hvad I føler inderst inde og I undgår eventuelle konflikter med hinanden.
 • I føler mangel på tillid til hinanden og I kæmper for at overleve frem for at samarbejde og leve sammen.
 • Den ene af jer er i tvivl om, hvorvidt I skal fortsætte med at leve sammen som par eller ej.
 • I har besluttet jer for at blive separeret, men er i tvivl om, hvordan I bedst samarbejder om børnene, og får et godt forhold til hinanden i fremtiden.
 • I har for meget arbejde i hverdagen og for lidt tid til hinanden, den nære kontakt er forsvundet.
 • Manglende sexlyst eller utroskab.
 • Sygdomsforløb, enten psykisk eller fysisk, som er ekstra krævende for parforholdet.
 • Børnene fylder meget i hverdagen, og det er svært at blive enige om børneopdragelse.
 • Bare gerne vil have et endnu bedre parforhold.

Hvordan foregår parterapi?

For mange kan det være en overvindelse at starte i parterapi. Bare tanken om, at en fremmed skal høre om de kriser og personlige konflikter, man eventuelt står i, kan for mange være skræmmende.

Som psykolog og parterapeut er vi optaget af at hjælpe jer med at udtrykke jer om behov og ønsker for jeres parforhold på en mere hensigtsmæssig måde, så jeres individuelle budskaber bedre kan blive hørt og forstået af den anden.

Vi hjælper jer med at finde redskaberne til at skabe udvikling, fordybe jeres nærvær og intimitet, finde ud af fastlåste mønstre eller alternativt at gå fra hinanden, hvor I begge er afklarede og på god fod.

Når I kommer til os, vil vi hjælpe jer med at få øje på den dynamik, der holder jer fast. Vi guider jer til at tale med hinanden og med at lytte, så i begge forholder jer til det, som det i virkeligheden handler om.

Parterapi hjælper jer med at tale ærligt sammen om det, der har stået i vejen for at mærke jer forbundet og fuld af livfuldhed. Det hjælper jer til at tale om det, I skal forandre, hvad du længdes efter hos din partner og om det er svært.
I vil opleve at høre hinanden fortælle om noget, I ikke har hørt før, fordi i med parterapi begge får mulighed for både at tale og lytte.

Parterapi kan være hjælpe med:

 • At etablere en mere tryg og åben kommunikation
 • At lære at lytte mere engageret til hinanden
 • At blive mere tryg ved at udtrykke forventninger og behov
 • At prioritere tid med hinanden
 • At skabe en fælles plan for fremtiden
 • At løse konflikter

Parterapi kan være hjælpsomt, hvis I fx oplever vanskeligheder med:

 • Dårlig kommunikation
 • Gentagne skænderier og konflikter
 • Manglende lyst/ manglende fysisk intimitet
 • Seksuelle udfordringer
 • Manglende følelsesmæssig intimitet
 • Utroskab
 • Jalousi og kontrol
 • Overvejer skilsmisse
 • Føler, at I er ”gledet fra hinanden”
 • Børn og opdragelse
 • Praktiske opgaver og “at få hverdagen til at hænge sammen”

Partjek – Parterapi Hillerød

Føles jeres problemer ikke ’store’ nok til at gå i parterapi, kan et partjek eventuelt være aktuelt. Her får I taget status på, hvordan det går. I får håndteret de små problemer, der måtte være, inden de vokser sig for store. Det kan sikre jer et sundt og bæredygtigt forhold i fremtiden.

Få parterapi og undgå skilsmisse

En skilsmisse har næsten altid store omkostninger både menneskeligt og økonomisk. Særligt hvis der er børn involveret.

Banker skilsmissen på døren, hvis I ikke får løst jeres problemer? Så bør I kontakte en professionel og få parterapi. Det kan redde et ægteskab, at få sat ord på de problemer der er og få løst dem med hjælp fra en fagperson.

Parterapi efter eller under skilsmisse

Er I allerede blevet skilt, eller står I midt i en skilsmisse, kan parterapi faktisk styrke samarbejdet under og efter en skilsmisse. Det kan hjælpe jer til at kommunikere bedre med hinanden og få afsluttet forholdet på en god og ordentlig måde. Er der børn involveret, slipper I aldrig helt af med hinanden. Her er en god kommunikation om barnet yderst vigtigt. Parterapi kan ofte være en god løsning både for at redde et forhold, men det kan også være en god måde at komme videre hver for sig på – på en god måde.

Parterapi i Hillerød

Når I går i parterapi hos os, vil I få indsigt, løsninger, redskaber og konkrete svar, som henvender sig direkte til problemstillingerne i jeres forhold. Det kan hjælpe dig med at komme tættere på din partner, forstå hinandens standpunkter og forventninger og finde et sted, hvor I kan finde hinanden igen. Vi tilbyder parterapi i Hillerød til alle par, som føler, at de har brug for hjælp. Man behøver ikke at være ved afgrunden af parforholdet eller skilsmisse for at få gavn af parterapi. Vores parterapi i Hillerød er til alle par, som føler et behov for at udvikle deres parforhold positivt.

 

Få parterapi i Hillerød – find os her
Kontakt os i dag

Vi er klar til at hjælpe dig.

Mette Skovgaard Psykologerne i Slotsmøllen
Mette Skovgaard

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag, OnsdagTorsdag og Fredag

Morten Carlsen Psykologerne i Slotsmøllen
Morten Carlsen

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Fredag

Signe Verup Psykologerne i Slotmøllen
Signe Verup

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Onsdag, Torsdag og Fredag

Noomi Katz-Kolberg Psykologerne i Slotsmøllen
Noomi Katz-Kolberg

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Mandag og Fredag