Fødselsdepression

Fødselsdepression – at blive forælder kan være en stor livsomvæltning

Hvad er en fødselsdepression?

Kan du  være blevet ramt af en fødselsdepression? Du står i en ny rolle og pludselig skal du navigere i en verden, som ser helt anderledes ud end den gjorde i går. Måske føler du dig godt klædt på til rollen som forælder. Måske ikke. Uanset hvordan, kan fødslen af at nyt barn sætte skub i ting, du ikke havde set komme.

Måske endte fødslen med at blive alt andet end smuk og lykkelig, og nu sidder du tilbage med en voldsom og ubearbejdet fødselsoplevelse, som påvirker dig og din relation til dit nyfødte barn?

Måske havde du en forventning om, at når du så dit nyfødte barn, ville det være kærlighed ved første blik og at du ville nyde din barsel i fulde drag. Men sådan føles det ikke.

Tanken om at være forældre

Måske oplever du bare at forældreskabet er noget helt helt andet end du regnede med og du føler at du har mistet dig selv og din partner i processen?
Måske får du tanken, at det er dig som der er noget i vejen med. Måske skammer du dig over de følelser, du har. Måske er det hele anderledes og vanskeligt på en anden måde end du forventede, og det er sorgfuldt.

Måske ripper tanken om at være forælder op i dine egne oplevelser som barn og du aner ikke, hvordan du skal håndtere at være den gode forælder, som du ikke selv har kendt?

Alle disse følelser er normale. Du er ikke alene. Hvis du har en fødselsdepression er der altid en vej videre.

Fødselsdepression

Før- og efterfødselsreaktion

Fødselsdepressioner og -reaktioner rammer både den fødende og ikkefødende forælder. Og det er ikke ualmindeligt at de viser sig allerede før fødslen. Jo før du får hjælp til at bearbejde de svære følelser, jo bedre. Både for dig selv og for dit barn.

Vil du vide mere om fødselsdepressioner?

Så ring eller skriv til os og få en snak med en nærværende psykolog, som kan hjælpe dig videre. Tryk på knappen herunder og kontakt os allerede i dag.

Er du deprimeret?
Hvad er en fødselsdepression?

Vi er klar til at hjælpe dig.

Mette Skovgaard Psykologerne i Slotsmøllen
Mette Skovgaard

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag, OnsdagTorsdag og Fredag

Signe Verup Psykologerne i Slotmøllen
Signe Verup

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Onsdag, Torsdag og Fredag