Behandling af depression

Føles alt ligegyldigt?

Hvis du lider af en depression, kan alt føles håbløst og energiniveauet være i bund. Men du er ikke alene, og der er hjælp at få.

Hvad er de typiske tegn på en depression?

Typiske tegn på depression inkluderer:

 • Nedtrykthed og opgivende følelser
 • Nedsat energi og lyst
 • Søvnproblemer og ændringer i appetit
 • Koncentrationsbesvær og negative tanker
Psykolog Morten Carlsen

Hvis du kan genkende nogle af disse symptomer, er det vigtigt at søge hjælp. Vores erfarne psykologer står klar til at støtte dig gennem din rejse mod bedring.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hos Psykologerne i Slotsmøllen forstår vi, hvor udfordrende det kan være at leve med en depression. Vi tilbyder specialiseret behandling, der hjælper dig med at finde tilbage til livsglæden, og få kontrol over dit liv igen. Vores behandling er skræddersyet til dine behov, og vi arbejder sammen om at skabe en meningsfuld fremtid.

Hvad er en depression?

Depression kan komme til udtryk på mange måder. Den påvirker dine tanker, som før måske var glade og tilfredse, til at være mere ligeglade, ligegyldige, håbløse, vrede eller aggressive. Din krop har måske været frisk og energisk og føles nu tung og træt. Du kan føle dig nedtrykt, opgivende og betydningsløs. Du kan også få tanker om, at du ikke har overskud til selv de mindste opgaver – ikke engang til at spise eller gå i bad. Det kan være, at du har lyst til at sove hele tiden, men det er også muligt, at du sover uroligt eller at du slet ikke sover. Det kan også være, at du har en følelse af, at du slet ikke har lyst til at være i live mere.

Det er vigtigt at huske, at du ikke er alene i denne oplevelse. Depression kan behandles, og du behøver ikke at kæmpe alene. At tale med en psykolog kan være første skridt mod at få det bedre. Psykologer er uddannede til at hjælpe dig med at forstå og håndtere dine følelser og tanker. De kan støtte dig i at finde nye måder at håndtere din hverdag på og hjælpe dig med at genfinde glæden i de ting, du tidligere har nydt.

Tag kontakt til en af vores psykologer i dag og start din rejse mod bedring. Det kan føles svært i starten, men det er også det vigtigste. Du fortjener at få hjælp og støtte, og psykologerne er her for at hjælpe dig på vej.

Typerne af depression

Depression kan inddeles i forskellige typer og grader:

Typer af depression ifølge det internationale diagnosesystem ICD11:

 • Tilbagevendende depression: Når man har gentagne gange haft perioder med dyb tristhed og andre symptomer på depression.
 • Vedvarende depression: Når man føler sig nedtrykt og trist i mindst to år i træk, selvom det ikke er lige så slemt som almindelig depression.
 • Tilpasningsreaktion med depressivt humør: Når man føler sig meget trist og nedtrykt på grund af en svær begivenhed, som f.eks. et tab eller en stor forandring i ens liv.
 • Bipolar lidelse med depression: Når man har perioder med dyb tristhed, der skifter med perioder, hvor man er meget ophidset og energisk.

Du kan læse mere om det her.

Det er væsentligt at bemærke at nogle mennesker ikke selv opdager nedtryktheden, men i stedet oplever sig tiltagende irritable og vrede på omverden. Det er således værd at bemærke at tiltagende vrede og frustration godt kan være et tegn på en skjult depression. Tøv ikke med at tage kontakt, hvis du er i tvivl.

De forskellige grader af depression

Depressioner findes i forskellige sværhedsgrader fra let til moderat og svær. Depression kan forekomme ved enkelte tilfælde, og som tilbagevendende eller blive kronisk:

 • Mild depression
  Hvor du stadig kan fungere i dagligdagen.
 • Moderat depression
  Hvor arbejde, familie- og socialt liv er belastet.
 • Svær depression
  Hvor selv de mest grundlæggende opgaver forekommer uoverstigelige.

Hvad kan årsagerne til en depression være?

Depression har ikke én enkelt årsag, men udvikler sig gennem et komplekst samspil mellem biologiske, psykologiske og sociale faktorer. Arv spiller en rolle, men andre faktorer som stress og belastninger er også vigtige. En sårbarhed, som kan være resultatet af en utryg barndom eller tendens til bekymring, kan øge risikoen for depression. Tidligere oplevelser, som overgreb eller svigt, kan også bidrage til udviklingen af depression senere i livet. Livsomstændigheder som skilsmisse, tab af job eller sygdom kan udløse eller forværre depression. Fysiske sygdomme og visse medicin kan også føre til depression som en bivirkning. Depression kan påvirke alle mennesker uanset alder, køn eller etnicitet.

De typiske risikofaktorer ved en depression:

 • Mistrivsel i familien, i parforholdet, med venner eller på jobbet
 • Sensitiv, følsom og nervøs personlighed
 • Svigt i barndommen som f.eks. manglende omsorg eller misbrug
 • Social udsathed
 • Traumatiske oplevelser: at være offer for vold, overgreb eller mobning, ulykke, dødsfald eller alvorlig sygdom i familien
 • Akut krise og sorg
 • Separation eller skilsmisse
 • Mangel på nære relationer og fortrolighed med andre
 • Langvarig eller alvorlig fysisk sygdom
 • Psykiske sygdomme som f.eks. angst eller psykose
 • Graviditet og fødsel
 • Hormonelle forandringer
 • Depression blandt pårørende
 • Angst for ikke at slå til eller underpræstere

Hos Psykologerne i Slotsmøllen har vi samlet en række dygtige psykologer med ekspertise i forskellige lidelser. Uanset, hvilken slags depression du oplever, har vi derfor en psykolog som kan matche dit behov for terapi.

Behandling af depression hos en psykolog

Behandling af depression hos en psykolog indebærer som regel, at symptomerne forstås i en meningsfuld sammenhæng med ens liv.

Vi forstår, at depression kan være kompleks og forvirrende, men vi er her for at hjælpe dig med at finde mening og sammenhæng i dine symptomer. Gennem individuel terapi arbejder vi sammen med dig for at identificere mønstre i dine relationer og livserfaringer, der kan bidrage til din depression.

I vores klinik hjælper vi mange mennesker med at leve et godt og aktivt liv på trods af depressionen. Vi starter med en grundig samtale for at forstå dine udfordringer og dine mål. Derefter udarbejder vi sammen en plan, der kan guide dig mod et liv, hvor du føler dig stærkere og mere forbundet med dig selv og andre.

Som en del af behandling for depression hos os, er det vigtigt, at vi får afklaret, hvad der er kernen til dine psykiske udfordringer. Dette er afgørende for at kunne finde den behandlingsmetode, som kan bidrage dig med den bedste effekt. Dette kræver en specialviden, som vi har her i klinikken.

Vi har den specialviden, der skal til for at hjælpe dig med at bryde den onde cirkel af depression. Lad os sammen finde vejen mod helbredelse og velvære. Kontakt os i dag og lad os begynde rejsen sammen.

Hvad får du ud af depressionsbehandling hos psykolog?

Psykologisk terapi kan give dig mulighed for at opleve, at der er en vej ud af depressionen. Du vil genfinde følelsen af, at du har indflydelse på dit liv, hvormed du vil mærke, at håbløsheden letter, og meningen med din tilværelse vender tilbage eller etableres. I terapien vil vi arbejde med dine aktuelle depressive symptomer, årsagerne til at depressionen opstod og de faktorer, der vedligeholder den. Gennem samtaler og øvelser vil du opdage, at håbet genopstår, og følelsen af kontrol over dit liv vender tilbage. Vi dykker ned i årsagerne til din depression og identificerer de faktorer, der holder den i live. Med et struktureret forløb lærer du redskaber til at håndtere depressive symptomer og forebygge tilbagefald.

Terapi hos psykolog formindsker ubehag og varigheden af en depression, samt forhindrer nye depressionsperioder. Det er vigtigt at finde årsagerne til depressionen eller på anden vis sørge for at helbrede den til bunds. Kun terapi kan effektivt fjerne roden til de dårlige tanker og forebygge, at en ny depression melder sin ankomst. Ved at arbejde med årsagerne til din depression kan vi forebygge, at den vender tilbage. Gennem succesfuld behandling vil du opnå en dybere forståelse af dig selv og dine mønstre, så depressionen enten forsvinder for altid eller kan håndteres, når den viser sit ansigt.

Gennem samtaler hjælper vi dig med at forstå problemet i dybden, for dermed at skabe nye måder at bearbejde den tidligere oplevede fastlåshed.

Har du brug for hjælp mod depression?

I starten kan det virke uoverkommeligt, men det er vigtigt at huske, at du ikke er alene i kampen mod depression. Hos os fokuserer vi på at hjælpe dig med at finde styrke og motivation til at ændre de faktorer, der kan bidrage til eller forværre din depression.

Har du en depression, er det vigtigt, at du finder mod og energi til at ændre de ting, som kan være med til at fremkalde eller forværre depressionen. I et behandlingsforløb hos os vil der derfor blive lagt vægt på at forstå depressionen som en tilstand, du eventuelt vil kunne ændre på ved livsstilsændringer.

Det kan være, at du skal ændre kost, motion, søvnrytme, stressfaktorer, socialt samvær eller misbrug. Ofte er en kombination af samtaleterapi og ændring af livsstilsfaktorer den mest effektive behandling.

Hos Psykologerne i Slotsmøllen hjælper vi dig med at forstå og behandle din depression. Gennem samtaleterapi kan vi hjælpe dig med at genopdage meningen med livet og styrke din evne til at håndtere fremtidige udfordringer. Vi benytter mange forskellige virksomme metoder for at give dig de nødvendige værktøjer til at bryde den depressive spiral. Samtalerne kan hjælpe dig med at identificere årsagerne til depressionen, bearbejde lidelsen og udvikle strategier til at forebygge fremtidige depressioner.

Psykolog Signe Verup

Vi er klar til at hjælpe dig.

Noomi Katz-Kolberg Psykologerne i Slotsmøllen
Noomi Katz-Kolberg

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Mandag og Fredag

Sarah Sophie Hansen Psykologerne i Slotsmøllen
Sarah Sophie Hansen

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag

Pernille Ryttersgaard Psykologerne i Slotsmøllen
Pernille Ryttersgaard

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Mandag, Tirsdag, Onsdag og Torsdag

Signe Verup Psykologerne i Slotmøllen
Signe Verup

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Onsdag, Torsdag og Fredag

Mette Skovgaard Psykologerne i Slotsmøllen
Mette Skovgaard

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag, OnsdagTorsdag og Fredag

Morten Carlsen Psykologerne i Slotsmøllen
Morten Carlsen

Lokation: Hillerød

Tilgængelig: Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Fredag