Sådan bevarer I et sundt parforhold i ferien

Op til ferien er det helt normalt at have travlt og at have en tendens til at glemme hinanden. Hvis I har børn, er der sikkert en del institutions- eller skoleafslutningsarrangementer, som I har skulle arrangere eller deltage I, hvilket i sig selv kan være et stort pres….

…Men tag det roligt – det er snart FERIE!!!

Ferie er en tid hvor I kan vælge at slappe af og nyde hinandens selskab. Det kan bare også være stressende at tilbringe meget tid sammen. Så her er nogle tips til at holde jeres parforhold sundt og rart i ferien:

Planlæg sammen

Sæt jer ned og planlæg ferien sammen. Det er vigtigt, at begge parter føler, at de bliver hørt, og at der tages hensyn til begge jeres ønsker og behov. På den måde undgår I misforståelser og skuffelser.

Skab tid til jer selv

Selvom ferien handler om at være sammen, er det også vigtigt at give hinanden plads. Tag en lille pause alene, om det så er en gåtur eller at læse en bog, for at lade op og savne hinanden lidt.

Vær åben om jeres forventninger

Tal om, hvad I forventer af ferien. Hvis den ene vil slappe af, mens den anden vil på eventyr, kan det skabe konflikter. At tale om det på forhånd kan hjælpe jer med at finde en god balance.

Gør små ting for hinanden

Vis kærlighed og værdsættelse gennem små handlinger. Det kan være en kop kaffe om morgenen, en kærlig bemærkning eller at tage sig tid til at lytte. Små ting gør en stor forskel.

Håndter konflikter roligt

Hvis I bliver uenige, så prøv at tale roligt og respektfuldt om det. Husk, at I er på samme hold, og at det handler om at finde en løsning sammen, ikke at vinde et skænderi.

Nyd øjeblikket

Tag jer tid til at nyde de små øjeblikke sammen. En smuk solnedgang, en hyggelig middag eller en sjov aktivitet kan skabe dejlige minder og styrke jeres forbindelse.

Vær fleksibel

Tingene går ikke altid som planlagt, og det er okay. Vær åben for at ændre planer og tage tingene, som de kommer. Fleksibilitet kan reducere stress og øge nydelsen.

Støt hinanden

Vis interesse i hinandens oplevelser og følelser. Spørg ind til, hvad din partner synes om ferien, og vær åben for at lytte, støtte – og eventuelt ændre på jeres fælles planer…

Prioriter kvalitetstid

Uanset hvor travlt I har det med at opleve nye ting, så sørg for at have tid, hvor det bare er jer to. Det kan være en middag for to, en afslappende dag på stranden eller en stille stund på balkonen.

Husk at grine

Husk at have det sjovt sammen og grine. Humor kan løse mange spændinger og gøre ferien mere fornøjelig.

 

Ferie skal være en tid, hvor I nyder hinanden og skaber gode minder. Disse tips kan støtte jer I bevare et sundt og kærligt parforhold og få mest muligt ud af jeres ferie sammen.

God ferie <3